Monday, November 14, 2011

World Diabetes Day (14 Nov 2011)

Hari nie merupakan Hari Diabetis Sedunia.. Kemarin sempat meluangkan masa untuk mengikuti World Diabetes Day di Taman Wetland Putrajaya anjuran Hosp. Putrajaya... heheheh best juga la dapat join boleh bakar lemak..  makan pun boleh tahan juga.. tapi kali nie masih boleh kontrol makan cuma kalau dari pakar dietery punya saranan memang sudah langgar la.. sudah terlebih kalori yang sepatutnya.. bagun pagi rasa sakit pulak kaki.. hehehe mungkin kurang buat warm up sebelum mulakan cabaran berjalan kaki..apa-apa pun sangat puas hati sebab dapat mengeluarkan peluh sambil menikmati pemandangan hijau.. masa berjalan tu ada juga orang yang sempat petik buah pulasan.. hehehe betul la.. sambil menyelam minum air pulak dorang nie..

Himpunan biru...Sis Viola with her son, Vincent.. setelah berjalan 2km.. vincent tiba-tiba cakap mummy.. sakitlah my feet hahahahah nasib baik dia berjaya juga sampai di finish line..

Uncle Gerald with Emily.. 

rehat sambil menikmati nesvita..

Taman Wetland 


Selepas penat berjalan.. ada cabutan tiket bertuah.. grand prize, penginapan hotel untuk 2 orang di bali.. budak sekolah rendah yang dapat.. huhuhuhuhu..bertuah sungguh budak tu.. nampaknya tahun nie memang unlucky la saya..

akan datang World Walking Day anjuran Nestle

No comments:

Post a Comment