Wednesday, November 30, 2011

what's on my mind

"kadang-kadang rasa rimas bila orang mempersoalkan kenapa kalau itik tu tidak berbunyi angsa bila datang kandang angsa... yalah terlalu tinggi darjat angsa mana la dapat si itik tu mau sama bunyi dengan angsa"..

hurmm.. sebenarnya perkara nie berlaku dalam masa 3 minggu.. setiap minggu dan hampir setiap hari ada ja yang tegur dengan slang sabahan saya.. bagi saya selagi saya tidak bercakap dalam bahasa kadazan dusun dengan orang.. selagi saya masih guna bahasa melayu walaupun dalam sebutan baku saya rasa ok ja.. 
kadang rasa terkilan tu memang ada walaupun mungkin diorang saja mengusik... cari bahan lawak.. dalam hati aikk orang lain boleh ja.. orang utara dengan slang utara.. orang pantai timur dengan slang pantai timur.. okey jak diorang dengar.. hurmmmm.... tidak apa lah.. yang penting diorang bahagia.. dan saya tetap saya..

Disebabkan tekanan perasan yang melampau bila 1 benda tu belum settle.. mode warna yang menarik di mata saya semua kaler merah... hurmmm beli beg bagasi pun warna merah beli hand beg pun warna merah.. mungkin sebab perasan tu berdarah ka apa ka tidak tau la.. mungkin juga supaya dapat 'ong' tulah beli warna merah.. purse pun bakal tukar ke warna merah.. so may be tahun depan lebih banyak warna merah.. saya tidak peduli nampak datin-datin ka.. orang tua ka... yang saya rasa cantik di mata saya.. saya akan beli juga.. tidak kira la..

No comments:

Post a Comment