Saturday, February 11, 2012

it's over..

hari nie bangun dalam 10 am, tidur tidak ingat dunia.. dari petang semalam sampai la pagi nie.. hebat kan.. rasa penat ya amat dalam masa 10 hari lepas secara berterusan.. nasib baik la sakit pinggang tu datang sikit-sikit ja.. tapi rasa kebas tu banyak kai juga la.. yang penting semalam ada 2 kali kejang.. nasib bek bleh control melapangkan minda merelaxkan anggota badan.. supaya kejang tu tidak jadi...

Sebelum 1 hari bulan lagi saya agak penat.. yalah teruja bila ada saudara datang rumah bujang kami.. dan sepanjang masa 7 hari diorang di rumah saya cuma buat yang terbaik.. saudara datang rumah sebab adik bungsu diorang konvo di PICC.. so saya kena la tolong apa yang patut.. nasib baik kawan rumah okey juga bagi benar keluarga saya menumpang kejap... sorry juga la pada kawan rumah kena layan kejap perangai diorang.. sepanjang 7 hari tu ada ja aktiviti yang diorang rancang.. Genting highland pun diorang mau pergi.. huhuhuhu saya memang tidak akan pergi.. sebab beberapa hari sebelum tu saya memang sudah penat so saya tolak.. tapi saya akan tolong diorang booking tiket.. tapi hujung-hujung diorang pun tidak mahu pergi.. so cencel la jawap nya.. batu caves pun saya tidak dapat pergi.. tapi diorang berani pergi sendiri by KTM di KL sentral lepas naik ERL dari Putrajaya.berjaya juga diorang survive sendiri.. Bagus juga diorang datang.. dari saya tidak tahu jalan untk pergi tempat-tempat yang diorang mau pergi.. saya jadi tahu pulak.. yalah kena la tolong diorang.. sebelum nie kalau mau pergi tempat-tempat menarik sekitar putrajaya dan kuala lumpur saya ikut awan-kawan yang ada kereta.. mana la naik public transport.. tapi kali nie kena naik public transport.. hehehehe..

8 hingga 10 hari bulan pulak jadi urus setia bengkel SKT.. huihhhhh... nie pun penat gila.. nasib baik ada Kak Sue dan Kak Ros.. yang sedia membantu.. yalah saya pun bukan mahir sangat buat semua kerja.. kalau buat kursus yang di kendalikan consultant tu lain.. nie bengkel semua dikendalikan sendiri.. huihhh hari last tidur jam 3.00 am tu.. bagun pagi dengan tidak breakfast buat kerja sampai lunch.. nasib baik sedang buat kerja masa tu kak sue sempat ambik beberapa kuih.. sempat la alas perut sikit... serius masa tu rasa macam di awang-awangan.. kak ros ada pengalaman jadi urusetia bengkel SKT so dia sedikit sebanyak bleh guide saya dan kak sue.. masa bengkel tu di jalankan ada juga yang buat saya rasa nak ter pee sebab masalah teknikal microphone tu abis betri la..apa la...ada juga peserta yang lambat tapi buat selamba ja masuk berlagak tidak bersalah.. ada juga yang tinggalkan kerja yang tidak siap.. ada juga yang buat saya geram sebab sudah diberitahu kalau hendak guna laptop masa bengkel tu dijalankan minta dengan unit ICT..nasib baik kitaorang ada bawa lebih untuk kegunaan urusetia nie masa kitaorang sibuk guna untuk kerja situ juga la mau guna.. saya plak bawa laptop sendiri mana la tau kalau ada masa bleh online.. bleh transfer gambar-gambar masa kursus.. saya bukan nya lokek mau bagi pinjam dengan peserta.. tapi sudah diberitahu apa yang perlu dibuat tapi diorang buat tidak tahu.. yang pasti boleh pinjam laptop saya dengan syarat jangan alihkan dari meja urusetia.. nie siap mau bawa p meja sendiri mana boleh.. ada juga ahli kumpulan diorang tu yang ada bawa laptop.. tapi masa tu boleh pulak tidak bawa.. adoi itu lagi la teruk masa perlu diorang tidak bawa.. Dalam keadaan yang tidak cukup tidur..lapar..masuk angin.. so kadang-kadang terkasar bahasa dengan peserta mahupun sesama urus setia tu memang berlaku.. yalah saya nie manusia biasa yang ada perasaan.. kerja secara berpasukan perlu menjaga hati dan perasaan sesama pasukan..so mungkin ada terkasar bahasa dan terlanjur bicara tu harap-harap la di maafkan...tapi saya rasa tidak ada lah perkara-perkara yang teruk berlaku.. hehehehehe....yang penting semua sudah selesai.. penat tu sudah terbayar dengan tidur yang tidak ingat dunia..


No comments:

Post a Comment